En viktig fråga

sv, ok, tycker du skulle ta och skriva ut lite om din bakgrund, varför är just du duktig på att svara på frågor om relationer och sex? skulle nog generera fler frågor..

Fick den här frågan ställd här, och jag tänkte att jag skulle ta och svara på den.

Jag har gått igenom så pass mycket i mitt liv, även om jag är ung, och därför kan jag mycket om just relationer och sex. Har haft ett långdistansförhållande på 1,5 år, ett förhållande som varade i 2½ år där vi gick igenom saker som lumpen och att vara i olika stadier i livet, och just nu är jag i ett sambohållande. Jag har alltså varit med om de mesta själv. Sen hade min mamma ett väldigt, vad ska man säga, destruktivt förhållande med en man som fick vår familj att flytta, långt. Innan detta var han världens snällaste och raraste och roligare, men så fort vi flyttade, ändrades allt. Han blev elak och var alltid arg, och så fort de hände någonting så var de alla andras fel. Psykisk misshandel i 8 år.

Jag är duktig på att lyssna och svara, därför är jag duktig på detta.


Frågor; relationer

Hej!

Först och främst vill jag säga att det är kul att det finns sånna här relations-hjälp-bloggar. Jag har ett problem. Ett stort. Jag döper mig till X eftersom jag vill hålla mig anonym och hoppas du och dina läsare har förståelse för det.


Jag har hittat honom. Han jag verkligen älskar. Vi har nu varit tillsammans mer än ett år. Fast vi har ett distansförhållande och är unga så har det funkat såhär långt. Sen finns det en annan kille som dyker upp i mitt liv ibland. Jag döper honom till "Ö".


Ö och jag hade en relation för många år sedan. Han går också tyvärr i min klass. Det är såhär att Ö och jag har i perioder under två års tid skrivit mycket sms till varandra. Jag vet att jag har en pojkvän men jag attraheras av Ö. Jag kan inte rå för det.


Jag och min pojkvän lider verkligen av att vara ifrån varandra så vi försöker ibland undvika att smsa varandra och så. Jag tycker att jag och min kille träffas för sällan och när jag får veta att han inte kan va en helg så blir jag mycket besviken och nedstämd. Typiskt så ska då denna kille vid namn Ö börja skriva till mig, så som vad fin du var i skolan idag till exempel. Då känner jag mig smickrad. Då skriver jag med honom, han får mig att må bra.


Det konstiga är att Ö bara skriver till mig var tredje månad. Det kan gå väldigt lång tid. Vi ses varje dag i skolan. Men då är det väldigt stelt mellan oss. Eller så är han taskig mot mig. Alltså kanske retar mig, men inget jag uppskattar. En gång så frågade jag honom rakt ut om han var kär i mig, han svarade nej. Sen var det inget mer med det. Ö har skrivit väldigt tydligt att han vill ha sex med mig också. Ett tag så trodde jag han bara var ute efter det också. Men jag börjar bli osäker. Ju längre tiden går det så osäkrare blir jag. Om han var desperat efter sex, varför skulle han då vänta på någon som var upptagen?


Min pojkvän vet ingenting. Jag skulle aldrig kunna säga att jag dras till en annan kille! Han, min kille. Jag har inte skrivit så mycket om honom. Men han är så lik mig så det inte är sant. Vi tänker väldigt lika, vi är djupa.. han är som perfekt. Men varför ska just Ö dyka upp hela tiden och förstöra?


Senast Ö och jag pratade gick det inte så väl. Jag hade just bestämt mig för att ta reda på vad jag egentligen känner för honom. Då börjar han ignorera mig och då frågar jag ju självklart varför. Han säger att han träffat en tjej & att han raderat alla bilder på mig. Då frågar jag varför han håller på med mig och då säger han att han träffat henne på måndagen och vi hördes av väldigt mycket under helgen. Så då säger jag bara "Ok, vem är det?" Han säger att det inte är någon jag vet vem det är.


Någon vecka senare sitter jag och bläddrar på facebook, då ser jag den jäveln med hans ex. Så nu är väl de tillsammans igen...


Jag har också glömt en viktig detalj. Ö påminner så sjukt mycket om min pojkvän. Deras ögon är på pricken lika. Deras skämt. Deras sätt att vara. De är kopior. Tänk dig, jag går olycklig och längtar så mycket efter min pojkvän som jag bara kan träffa ungefär två gånger i månaden. Sen ser jag denna Ö som är en tvilling av min pojkvän varje dag. Det gör mig galen.


Hur glömmer man en sån här person som tror att den kan dyka upp hur som helst i sitt liv?


Hej, självklart går de bra att vara anonym, för detta var verkligen inget lätt dilemma. Men jag kan säga att jag vet vad du pratar om. I mitt förra förhållande var jag med om en liknande grej. Skillnaden var att min pojkvän, och mitt "Ö" var helt olika. Jag älskade min pojkvän och trodde verkligen att vi skulle hålla ihop i resten av våra liv. (uppenbarligen blev det inte så). Men "Ö" väckte något hos mig som inte min pojkvän gjorde, och jag tror att de har att göra med att de var förbjudet, men även för att man sökte uppmärksamhet, utan att egentligen veta om det.
Det kanske är lite så det är för dig? När du inte kan vara med din pojkvän, så blir du glad för den uppmärksamhet du får från Ö, en kille du träffar nästan varje dag.

Jag skulle säga att de bästa sättet att glömma den här personen är helt enkelt att säga ifrån. Säg att du inte vill hålla på att smsa och så med honom, för att du verkligen älskar din pojkvän. Om han smsar även efter de, låt bli att svara. Du måste avsluta de för ditt eget bästa!


Frågor; relationer

hej. jag och min pojkvän har varit tillsammans i snart 3 år, och vi älskar varandra. Tyvärr är det så att vi har ett långdistans förhållande och träffas inte så ofta som vi vill. Han är 6 år äldre än mig och reser väldigt mycket. Hur mycket jag än älskar honom kan jag inte låta bli att bli fundersam.. vad ska jag göra för att känna mig säker?
Hej! Eftersom att du skriver att ni varit tillsammans i 3 år, så gissar jag på att ni har haft en långdistansförhållande hela tiden? Om så är fallet, så är ju det en väldigt bra start. Det är länge att hålla ihop i 3 år, även om man inte befinner sig långt ifrån varandra. Tänk på vad det är som gör att ni har hållt sålänge, finns de kvar? Tror du att de finns en chans att ni är tillsammans om 1, 3, eller kanske 5 år? Om inte, varför? Prata med honom om vad han känner, och vad han tycker. Vet du om ni inom en snar framtid kommer kunna bo tillsammans, eller kommer han alltid hålla på att resa så mycket?
Distans är väldigt svårt, men de gäller att värdera de för de det är. Klarar ni avståndet så klarar ni allt.


Frågor; sex

Kul blogg!
Tycker du att man måste vara kär för att ha sex eller kan man ha det bara för njutningens skull?
Hej, och tack så mycket. Detta är en väldigt omtalad fråga, om jag får säga de själv. De här om att tjejer får ett rykte om sig att vara slampig osv om hon har sex med flera olika partners, medan killar mer får en positiv boost av det hela. Helt fel säger jag. Sex är till för njutning, både för killar och tjejer. När man vill ha de, hur ofta man vill ha det och med vem man vill ha det, är såklart upp till en själv. Sålänge de inte är olagligt såklart. Så nej, jag tycker inte man behöver vara kär för att ha sex, men man ska alltid vilja ha sex när man väl har det. Det är de viktigare. Annnars, just buckle up and enjoy!


Sex, tabu?Jag får ofta känslan av att sex är ingenting man ska prata om, det anses nästan vara lite fult. Det är privat, och ingenting man ska dela med sig av. Min motfråga, hur ska vi då lära oss något? Vi lär ju oss genom att ventilera och fråga andra människor om råd. Men de är klart, de är inte alltid jättelätt att fråga någon, de kan kännas lite pinsamt eller dumt rent ut sagt. Det är där min blogg kommer in i bilden.

Jag, eller bloggen, ska finnas här som ett bollplank. Som du alltid kan fråga, vad du vill, när du vill.

För är sex verkligen tabu, borde inte de vara något vi ska kunna njuta av till 100%?

Frågor; sex

När är de "normalt" att bli av med oskulden?
De finns väl egentligen ingen ålder när man ska ha blivit av med oskulen, men den vanligaste åldern är 15-16 år för tjejer, och lite senare för killar. Men de finns såklart de som antingen blir av med den tidare eller senare för den delen.

 

Kan det vara farligt att ha sex?
Nja, jag skulle inte säga själva sexet, men de finns såklart biverkningar av sex som kan vara farligt, såsom könssjukdomar.

 


Frågor; relationer

När vet man att man älskar någon?
Oj, de finns de nog inget svar på.. man vet de bara helt enkelt!

 

Hej! Tack för en sån här blogg, äntligen! Jag har en liten fundering. Jag är en tjej på 17 år, snart 18. Min pojkvän är lite äldre än mig, nämnligen 26, och jag funderar på om åldersskillnaden är för stor? De största problemet är att han vill jättegärna ha sex, men jag känner inte att jag är redo än, vad ska jag göra?
Hej, och tack så jättemycket! :) Känner du att ni älskar varandra och kan ge varandra de ni båda behöver, så är såklart inte åldersskillnaden något problem. Men eftersom att du säger att ni är på olika plan när de gäller sexlivet, så borde du prata med honom om de. Kan han inte acceptera de, så förtjänar du bättre. Lycka till!

 

Min pojkvän är riktigt svartsjuk av sig, till och  med på mina killkompisar och jag börjar störa mig på det riktigt mycket. Vad kan jag göra för att minska på svartsjukan och få honom att lita på mig mer istället?
Jag tror tyvärr att detta är ett ganska vanligt problem i många förhållanden, tyvärr. Jag tycker du ska fråga honom varför han är så svartsjuk, samtidigt som du verkligen visar att du litar på honom. Berätta för honom att de han du vill vara med, och om han vill ha dig, så måste han acceptera att du vill umgås med dina vänner. Man ska inte behöva välja, och har du inte gjort något som får honom att inte lita på dig, så borde de inte vara några problem! Hoppas de löser sig!

 

Hur vet man att det är kärlek? Förutom att de känns i magen och bla bla... men hur vet man att det är äkta? Hur vet man att killen verkligen bryr sig.. och inte?
Detta är en väldigt svår fråga. Men jag har kommit fram till en kille som jag kan se framtiden med, som jag inte är rädd för att se framtiden med, innebär äkta kärlek. En kille som man känner sig trygg med, som känner på sig när något är fel och frågar dig, och ger sig inte innan han vet att du mår bättre. En liten grej som visar tydligt om han bryr sig, tycker jag är när man är sjuk. Om han tar hand om dig, och frågar dig hur du mår och om du behöver något, visar verkligen att han bryr sig. Han bryr sig mer om att du blir frisk, än vad han bryr sig om att riskera att bli smittad.


Frågor; övrigt

Varför började du blogga?
För att jag insåg att de inte fanns någon blogg av detta slaget :)

 

Vad handlar bloggen om då? Ska den handla om parterapi?
Nja, det också. Bloggen kommer beröra allt som har med sex, kärlek och relationer och göra. Tips, råd och massor med frågor!

 

Vilken är din absoluta favoritaffär? :D
Jag gillar budget såsom H&M, Monki, Vila, Gina!


Våga fråga


Presentation

Hejsan!
Känns lite tråkigt att köra en vanlig presenation, men vet inte hur många sätt de finns att göra de på. Bloggen drivs av en tjej på 21 år och som ja, älskar allt som har med sex och relationer att göra.

Så syftet med bloggen är att ni ska kunna ställa frågor till mig, och jag ska göra mitt absolut bästa för att svara på dem, men även ger i råd i sådant ni är osäkra på.

Är de något ni undrar, så fråga på.

RSS 2.0